Ünnepség

2022.06.28. 13:06

Tanévzáró diplomaosztóval a Soproni Egyetemen - Fotók

Ünnepélyes keretek között tartotta meg tanévzáróját és dipolomaosztóját a Soproni Egyetem és a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

- A Soproni Egyetem mára hazánk legjelentősebb zöld egyetemévé vált, a szervezeti és képzési struktúraváltást követően ezen célkitűzéseink még markánsabban jelennek meg - mondta prof. dr. Fábián Attila rektor, utalva arra, hogy az intézmény több nemzetközi rangsorban is nagy mértékű előrelépést tudhat magáénak az elmúlt esztendőben ezen a területen. - Kijelenthető, hogy az egyetem a közép-európai régió megkerülhetetlen oktatási és tudományos szereplőjévé vált - hangsúlyozta ünnepi beszédében a rektor.

- A fa a 21. század építőanyaga. Nincs alternatívája a környezettudatos, valamint a körkörös gazdálkodás, építés és tárgyalkotás területén - mondta el a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar hatvan éves múltjára is visszatekintő beszédében prof. dr. Magoss Endre dékán. Hangot adott annak a meggyőződésének is, hogy az oktatók az adott szakma fortélyai mellett a gyorsan változó álláspiaci kihívásokra is felkészítették a hallgatókat.

- A fenntartó- és modellváltás soha nem látott lehetőségeket nyitott meg számunkra: az épületek felújítása, az infrastruktúra magasabb szintre emelése, a bérrendezés, mind-mind olyan fejlesztések, amik önmagukban is nagy előrelépést jelentenének, de így együtt történelmi lehetőséget nyújtanak - jelentette ki a dékán.

Az eseményen a városvezetést Csiszár Szabolcs alpolgármester képviselte, habilitált doktori címet kapott dr. Horváth Péter György és dr. Pásztory Zoltán, valamint doktorrá avatták K M Faridul Hassan hallgatót. Az ünnepségen számos egyetemi munkatárs és hallgató vehetett át elismerést kitűnő munkájáért. A végzős hallgatók fogadalomtételét követően, melyet az egyetemi jogarnál Kedves Emerencia formatervező művész mesterszakos hallgató mondott el, 84 szakember vehette át diplomáját. A rendezvényen műsort adott a Contentio kamarakórus is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában