Fejlesztés

2022.05.29. 18:11

Megújult a könyvtár Hegykőn

Régi helyén, de megújulva várja az olvasókat a hegykői Dr. Kovács Pál Könyvtár.

kisalfold.hu

Szép, korszerű bútorokkal és új könyvekkel gazdagodott a könyvtár. A felvételen Varga Kata könyvtáros és a Németh testvérek: Botond, Luca és Levente.

 – A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében mintegy 3,5 millió forint állami támogatást kaptunk bibliotékánk modernizációjára, bútorok beszerzésére. A munkálatokkal elkészültünk, és ezen a héten meg is nyitotta kapuit a látogatók előtt – mondta örömmel Szigethi István, Hegykő polgármestere.

A megszépült könyvtárban történtek informatikai fejlesztések, új szoftverrel, asztali számítógéppel, monitorral, vonalkódolvasóval gazdagodott az intézmény, valamint gyarapodott a könyvállomány. Több népszerű folyóiratra is előfizettek, valamint nyomtatót, papírszínházat, társasjátékokat, diafilmvetítőt és projektort vásároltak.

– Programokra évi 180 ezer forint áll rendelkezésre, így az olvasás, társasjátékozás, filmnézés mellett lehetőség lesz rendezvények megszervezésére is – tette hozzá a polgármester. A könyvtár hétfőn és szerdán 9–13 óráig tart nyitva, csütörtökön 13–17 óráig.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában