Segítik az esélyegyenlőséget

2022.02.14. 14:49

Ágyneműt, abroszt is készítenek a megváltozott képességűek Mosonmagyaróváron

A Szociális Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. 1987 óta működik Mosonmagyaróváron. Azzal a céllal jött létre a cég, hogy a megváltozott munka- képességű munkavállalók részére kiegészítő jövedelmet biztosítson és segítse az esélyegyenlőség megteremtését.

Kovács Viktor

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a csökkent munkaképességű emberek részéről nagy az igény a szociális foglalkoztató tevékenységére. Az intézmény lehetőségeihez mérten minden jelentkezőnek igyekszik biztosítani, hogy visszakerülhessen a munka világába.

 

– Jelenleg ötven dolgozó van nálunk, akik egyszerű, kézzel végezhető munkákat végeznek, egészségügyi problémájukat figyelembe véve kapnak feladatokat. Partnercégeink szociális érzékenységükkel támogatják a foglalkoztató működését, megbízásokkal látnak el bennünket és nyitottak arra, hogy később ők is foglalkoztathassanak megváltozott munkaképességű munkavállalókat. Támogató szándékúak, empatikusak és segítőkészek – hívta fel a figyelmet Sallai László ügyvezető igazgató.

 

A Szociális boltból bárki vásárolhat

 

– Közel tizenöt partnercéget szolgálunk ki, akik a papír-, autó- és műanyagipar területéről küldik megrendeléseiket, de szezonális munkákat is kapunk, ilyen a borítékolás, a címkézések, különféle termékek csomagolása. Ezenkívül a Szent István király út 109. alatt működtetünk egy boltot, ahol a dolgozóink által előállított ágyneműket, lepedőket, óvodai garnitúrákat, abroszokat és egyéb textiltermékeket árusítunk – mondta Sallai László.

 

Választható munkafolyamatok

 

Mindenki a számára megfelelő tevékenységet végezheti, azt, amit az egészségügyi állapota megenged és lehetővé tesz. A szociális foglalkoztató a megrendelt munkák elvégzéséhez állandó emberekkel dolgozik, ezáltal tudja az intézmény a megrendelők és dolgozók igényeit harmonizálni.

 

– Ha valaki a foglalkoztatónál szeretne elhelyezkedni, egészségügyi papírjaival és önéletrajzával tud jelentkezni, és állapotát felmérve üzemorvosi javaslattal keresnek számára megfelelő tevékenységet – osztotta meg lapunkkal az ügyvezető igazgató.

 

Fontos az integráció

 

Az intézmény jelentős segítséget kap az önkormányzattól a közhasznú feladatok elvégzéséért. Emellett támogatást kapnak bér- és költségtámogatás formájában.

 

– Rehabilitációs tanácsadónk, mentorunk és műszaki vezetőnk úgy alakítja a munkafolyamatokat, hogy lehetőség szerint a dolgozót vissza tudjuk integrálni a munka világába. A kollégák szociálisan érzékenyek, a segítő szakmából kerültek ki, feladatukat empatikusan, precízen végzik. Minden erőnkkel, legjobb tudásunk szerint azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb egészségügyileg vagy szociálisan rászoruló embernek tudjunk segíteni – tette hozzá Sallai László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában