Tervek

2022.01.28. 14:56

Kijelölt fejlesztési célok Jánossomorján

Rendkívüli ülésen döntött nemrég a jánossomorjai képviselő-testület arról, hogy az uniós forrású Településfejlesztési Operatív Program Plusz most induló új pályázati szakaszában milyen célokat határozzanak meg.

Hauptmann Tamás

A belváros és az iskola környékének parkolási helyzetén is szeretnének javítani. Fotó: Hauptmann Tamás

Fotó: Picasa

Közösségi terek kialakítása és a belvárosi parkolási helyzet rendezése – többek között ezek is szerepelnek Jánossomorja fejlesztési terveiben. Erről rendkívüli ülésen döntött nemrég a képviselő-testület, amikhez a TOP Plusz, azaz az uniós és hazai finanszírozású Településfejlesztési Operatív Program most induló új pályázati szakaszának forrásait venné igénybe a kisváros.

 

A döntés értelmében az önkormányzat pályázik a városközpontban található Millenniumi park felújítására, illetve a szintén itt lévő városi uszoda, illetve sportcsarnok parkolási helyzetének javítására. Két közösségi teret is kialakítanának, az egyiket a városháza sok lehetőséget rejtő pincéjében, a másikat a szentpéteri, Rákóczi utcában álló egykori heidebauerházban, amely a tervek szerint a helyi német ajkú közösséget is szolgálná a jövőben.

 

Pályáznak egy skate-park megvalósítására, illetve a Béke utca évtizedek óta problémás csapadékvíz-elvezetési rendszerének felújítására. Itt komoly esőzés után az árkokból is kilépve pincéket áraszt el az esővíz. De a városháza energetikai korszerűsítése is fontos célkitűzés. A TOP-forrás fontos fejlesztési elem a hazai települések számára, Jánossomorja több sikeres pályázatot tudhatott magáénak az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában