Állatvédelem

2021.12.07. 14:29

Papagájmentő Központ épül Győrben

Szakmai konferencián mutatkozott be a Papagájmentő Alapítvány Győrben. A vendégeket az alapítvány elnökei, Dr. Dézsiné Szentes Veronika és dr. Andréka György köszöntötték.

Fotó: CSAPO BALAZS

Az állatkert ügyvezetője, úgy fogalmazott:

„Egy újabb álom vált valóra az alapítvány létrehozásával, ami az állatkert hitvallásával és missziójával is összecseng. Itt van az ideje, hogy ezt az álmot közösen, együtt megvalósítsuk.”

Az eseményt Óvádi Péter Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos nyitotta meg. Beszédében kiemelte, kitűzött célja, hogy Magyarország öt éven belül Európa élmezőnyébe kerüljön az állatvédelem területén. Felhívta a figyelmet a felelős állattartásra, valamint a diákok edukálására is.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő 2015 óta segíti a győri állatkertet, 2017-ben a Modern Városok Program több milliárdos támogatásából számos fejlesztést hajtottak végre az állatparkban. Elmondta, hogy az alapítvánnyal egy Papagáj Központot is szeretnének létesíteni a Xantus János Állatkertben, ahol az árván maradt, vagy sérült egyedeket is szakmai kezekre bízhatják.

Dr. Dézsiné Szentes Veronika, a Papagájmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke a felelős állattartásról, nevelésről, tudományról és papagájmentésről tartott előadást, és ismertette az alapítvány céljait, terveit is.

A papagájok állományának védelméről dr. Sós Endre természetvédelmi és állat-egészségügyi igazgató beszélt. A veszélyeztetett fajok tenyészőprogramjába dr. Sós-Koroknai Viktória állatorvos avatta be a résztvevőket. A konferencia végén dr. Pázár Péter állatorvos részletezte az egészségügyi problémákat és megoldásokat a papagájtartás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában