Hűség 100

2021.12.18. 12:46

Nagycenk is magyar maradt

Nagycenken a centenáriumi évben felújított Széchenyi tér és a téren található Hűségkút a jelképe annak, hogy a település lakóinak elődei száz évvel ezelőtt úgy határoztak, hogy ez a föld magyar maradjon.

Tama István

 – Száz évvel ezelőtt a nagycenkiek a mai közéleti mércével értékelve példátlan arányú részvétel mellett példátlan arányú döntést hoztak a népszavazáson. Ez a hely egész éven át emlékeztet bennünket és a hozzánk látogató turistákat, hogy itt éltek olyan egyszerű, mindennapi emberek, akik az ország sorsát képesek voltak befolyásolni, képesek voltak egy nemzet önbecsülését visszaadni. A falu közösségét ma is ez az összefogás jellemzi – mondta el Csorba János polgármester. 

 

A hagyományoknak megfelelően ezen a napon adták át a helyi kitüntetéseket is. Nagycenkért díjban részesült Lukácsné Kolonits Zsuzsanna, míg „Az év közössége” díjat a „Czenki” Hársfa Néptáncegyesület kapta. Kölly József négy évtizedes munkáját pedig emléklappal köszönték meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában