120 méterrel több lett. Maradhat?

2021.12.06. 20:11

Közeleg az M85-ös újabb szakaszának átadása Sopron-kelet és Fertőrákos csomópontok között

A tervek szerint december 10-én forgalomba helyezhetik az utat.

Forrás: Instagram

Fotó: Magyar Közút

Az instagramján osztotta meg a magyar Közút, hogy az M85-ös autóút Csorna és Fertőrákos csomópont közötti új részén már csak a Sopron-kelet és Fertőrákos csomópont közötti szakaszának utolsó simításain dolgoznak a kivitelezők. Sopron hűségesküjének 100. évfordulójára, azaz már idén év vége előtt, a tervek szerint december 10-én forgalomba helyezhetik az utat.

 

Fotó: Magyar Közút / Instagram

 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában időközben a Pozsonyi út burkolatának és szegélyének a felújítása is befejeződött az előzetes tervekhez képest 120 méterrel hosszabb szakaszon, egészen a Nezsideri utcáig. A Pozsonyi út felújítása és a Mély út megépítése azért volt fontos, mert az M85 Fertőrákosi csomópontig történő átadásával ezen a szakaszon megnövekszik majd az országhatár felé irányuló és az onnan érkező forgalom, amit a temetőnél található körforgalom nem tudott volna torlódások nélkül elvezetni.

 

Fotó: Magyar Közút / Instagram

 

A Bécsi dombi alagút építési munkái is jól haladnak, a bal járat fejtése már meghaladta az 500 métert, a jobb járatban pedig a 220 méterhez közelít az alagútépítő. Az M85 V. szakaszának és az észak-nyugati elkerülő út földmunkái is a végéhez közelednek, mindkét részen töltést és fagyvédő réteget építenek. Ugyanakkor folyik az árkok és a rézsűk kialakítása, illetve több műtárgynál is elindultak a munkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában