Sopron

2021.11.13. 10:32

Jereván lakótelep: Szabadtéri lámpáskiállítás Szent Márton ünnepén – fotók

kisalfold.hu

Fotó: MD

A Jereván lakótelepen idén ugyan nem tartott a Trefort téri Óvoda és a Jereváni Kék Óvoda Szent Márton-napi lámpás felvonulást a köztéren, de az ünnepről, a hagyomány folytatásáról a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat gondoskodott: a két óvoda idei Szent Márton-napi lámpásaiból rendezett szabadtéri kiállítást.

- A Jereván településrész közösségeire jellemző összefogás, együttgondolkodás eredményeképpen lett ismét szép, tartalmas ünnepe a településrésznek – mondta Tóth Éva, a részönkormányzat elnöke, az esemény szervezője. Az óvodák örömmel készítették és adták csodaszép lámpásaikat, hogy másoknak is örömet szerezzenek, a Lővéri Nyugdíjas Klub műsorral, jelmezekkel, Márton-napi díszletekkel készült hetekig a kiállításra – tette hozzá.

 

Így idén is bevilágította Szent Márton-nap fénye a Jereván lakótelepet, miközben a Fajkusz Banda muzsikája mellé egy kis libazsíros-tepertős kóstoló is jutott az ünnepen.

- Szent Márton-ünnepének üzenete a mai világ számára a lámpásokban keresendő. Az ő jószívűségére, önzetlenségére, emberi nagyságára emlékeztet a lámpások fénye, olyan egyetemes értékre, amire nekünk ma is törekedni kell – mondta megnyitójában Németh István, a Szent Imre templom plébánosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában