Presztízs 2021

2021.11.18. 22:15

Huszadik alkalommal adtuk át a Kisalföldi Presztízs-díjakat – fotók

A Pannonhalmi Főapátság volt az est házigazdája, ahol a megye gazdaságának jeleseit ünnepelték.

munkatársunktól

Fotó: Csapó Balázs

Húsz esztendeje indult útjára az a kezdeményezés, amely Győr-Moson Sopron megye meghatározó nagyvállalatait, kamaráit, egyetemét összefogva, a Kisalföld napilap alapítói gondolatával és média hátterével az egyik legjelentősebb elismerést hozta létre. Az ötlet mellé a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és a Nemzeti Agrárkamarával és a Széchenyi István Egyetemmel karöltve olyan nagyszerű vállalkozások, intézmények sorakoztak fel az elmúlt időszakban, mint az OTP Bank, a Patent Csoport, illetve a Presztízs-díjasok Társasága. A Kisalföldi Presztízs Díj mára komoly tekintélyt, valódi presztízst szerzett, csütörtökön pedig ismét megmutatta magát.

A Kisalföldi Presztízs Díj kuratóriuma az alapítás óta több mint száz vállalkozót és vállalkozást ismert el. Akik eddig megkapták a díjat, azok becsülik, használják és büszkék rá. A tavalyi, 19. díjátadás a vírusveszély miatt különleges körülmények között zajlott, az elismerések a legjobbakhoz rendhagyó és személyre szabott módon, „házhoz szállítással” jutottak el. Idén ismét lehetővé vált, hogy megrendezzék a Presztízs-gálát, a már hagyománnyá vált keretek között, a Pannonhalmi Apátság koncerttermében.

Idén is Presztízs-díjjal ismerték el az év vállalkozását, az év mezőgazdasági vállalkozását, az év kisvállalkozóját, az év üzletemberét, és az év innovátorát és gazdára talált a kamarai Presztízs-díj is. Szintén hagyomány már, hogy a Presztízs-díjasok társasága is odaítél egy díjat valakinek, aki bár nem kifejezetten gazdasági termelő, ugyanakkor szervezői, oktatói, vagy egyéb munkájával elősegíti és élénkíti a megye gazdasági életét. A kitüntetettek díjként Lebó Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész plasztikáját vehették át. A Presztízs-díj anyagi juttatással nem jár, a díjak mellé azonban a megye napilapja, a Kisalföld egy-egy kommunikációs, hirdetési csomagot biztosít, amelyet nyertesek használhatnak fel.

 

Különleges díj a kiemelkedő vállalkozásoknak

A díjátadások sorát „Az év mezőgazdasági vállalkozása Presztízs-díj” átadása nyitotta. A Presztízs-díj alapítói gondolatához két éve csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei szervezete is, és azóta kerül sor a díj odaítélésére is.

„Az év mezőgazdasági vállalkozása” Presztízs-díjat Németh István, a Rábcakapi Biokertészet vezetője vehette át Győrffy Balázstól és Németh Gergelytől, az Agrárkamara Győr-Moson-Sopron megyei elnökétől.

A Presztízs díj egyik legizgalmasabb kategóriája a kisvállalkozói elismerés. A kisvállalkozások, a kisvállalkozók az ország gazdaságának fontos szereplői, legyen szó szolgáltatásról, termelésről, kézművességről vagy kereskedelemről. A sok száz alkalmas jelöltből természetesen nagyon nehéz a választás.

Idén az Év kisvállalkozásának járó Presztízs-díjat Németh Lajos, a vitnyédi Pannónia Üzletház vezetője vehette át. A díjat Vas Gábor, Pannonhalma polgármestere és Szabó László, az OTP Bank győri igazgatóságának vezetője adták át.

Az év vállalkozásának díj odaítélésénél fontos kritérium, hogy a vállalkozás az elmúlt évben mennyire növelte piaci potenciálját, illetve nyereségességét. Emellett az is latba esik a választásnál, hogy a cég tevékenysége milyen pozitív hatást gyakorolt közvetlen környezetére.

A fenti szabályok értelmében „az év vállalkozása” a hanságligeti Hipp Termelő és Kereskedelmi Kft. lett. A díjat dr. Bódi Csaba, a cég ügyvezető igazgatója vette át. Az elismerést Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, és Németh József az OTP Bank régió igazgatója adták át.

A Presztízs Ikarosz-díjat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozások innovációs képességének fejlesztésére, azok elismerésére hozta létre. A díjra a megyénkben működő bármely, munkafolyamataiban innovatív elemet használó cég pályázhat. Ezt a díjat Bauer László a kamara szolgáltatási tagozatának elnöke és Kocsis Róbert a Patent Csoport vezérigazgatója adták át. Az „Év innovációs Presztízs-díját” a győri Agrotax Kft. vezetője, Sáhó Ákos vehette át.

„A Presztízs Társaság Díját” idén egy olyan ember kapta, aki nemcsak saját szakmájában sikeres, de a társadalmi felelősségvállalás területén is példaértékű a tevékenysége: Molnár Albert a Győr-Moson-Sopron megyei Iparkamara alelnöke, Győr térségi elnöke. A díjat Görcsné dr. Muzsai Viktória a Gimex Hidraulika Kft. ügyvezetője, a Presztízs Társaság tagja és Varga Ottó a Kisalföld főszerkesztője adták át.

A „Kamarai Presztízs Életműdíj” is hasonló szellemben kerül minden évben kiosztásra. Idei kitüntetettje Dimitriuné Kiss Éva, a gyirmóti Achilles Park alapító-vezetője és tulajdonosa lett. A díjat Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át. Elmondta:

Az „Év üzletembere” címet az kaphatja meg, aki hosszú távon bizonyított a saját szakmájában. Az elbírálás során az is szempont, hogy a vállalkozó a gazdaságon kívül a környezetet is komolyan építi, szépíti. A 2021-es esztendőben az „Év üzletembere Presztízs-díját” Horváth Ferenc és Horváth Ernő, a hulladékgazdálkodással foglalkozó győri Alcufer Kft. vezetői kapták. A díjat Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő adta át.

A díjátadóról bővebb beszámolót a Kisalföld pénteki számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában