műszaki hiba

2021.11.06. 15:08

Csak éjszaka állhat helyre a vasúti közlekedés a hegyeshalmi vonalon

Továbbra is jelentős késésekre kell számítani. A vonatok Szárliget és Tatabánya között továbbra is csak egy vágányon közlekedhetnek

kisalfold.hu

Forrás: Mávinform

Fotó: Facebook

Megjavították a biztosítóberendezést Szárliget és Tatabánya között, feloldották a korlátozásokat – közölte a Mávinform szombat este 20:45 órakor. A menetrend szombatról vasárnapra virradó éjszaka állhat csak helyre, addig továbbra is jelentős késésekre kell számítani a hegyeshalmi fővonalon.

A Bécsbe tartó Semmelweis EC-t (EC 148) késése miatt az ÖBB nem fogadja, ezért csak Hegyeshalomig közlekedik. Az Ausztriába tartó utasok az ugyancsak késve közlekedő következő railjettel (42) utazhatnak tovább.

A szerelvényforduló miatt a Bécsből 20:37-kor Budapestre induló Csárdás EC (EC 341) csak a magyarországi szakaszon közlekedik, Hegyeshalomból indul.

A vonatok Szárliget és Tatabánya között továbbra is csak egy vágányon közlekedhetnek, mert a tatabányai közúti aluljáróhoz kapcsolódó előre tervezett munkálatokat végeznek, ezért módosított menetrend érvényes hétfő estig.

18:55 – A München felől érkező railjet (65) csak Budapest-Kelenföldig közlekedik.

A Keleti pályaudvarról 19:40-kor Bécsbe induló railjet (264) csak Budapest-Kelenföldtől közlekedik, utasai a Keleti pályaudvarról 19:45-kor Pécsre induló Mecsek IC-vel (IC 818) utazhatnak Budapest-Kelenföldig.

17:26 – A Münchenből Budapestre tartó, Győrből félórás késéssel továbbinduló railjet (65) Győrtől Tatabányáig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

17:00 – A GYSEV tájékoztatása szerint a Budapestről Sopronba tartó Kékfrankos IC (IC 936) és a Sopronból 18:21-kor Budapestre induló Ikva IC (IC 931) utasainak Csorna állomáson másik szerelvényre kell átszállniuk.

15:50 – A hegyeshalmi fővonalon 40-100 perces késések alakultak ki, az elővárosi forgalomban vonatkimaradásokra kell számítani, a távolsági és a nemzetközi vonatok egyesítve közlekednek.

A Déli pályaudvarról 16:25-kor Győrbe induló S10-es vonat (4936) csak Tatabánya és Győr között közlekedik.

A távolsági vonatok egyesítve közlekednek:

  • a főváros irányába Tatabányától a Keleti pályaudvarig
  • a Budapestről indulók Szárligettől Győrig
  • A Csárdás EC (EC 144) késése miatt csak Hegyeshalomig közlekedik, Bécs felé a következő railjettel (66) lehet továbbutazni. A szerelvényforduló miatt a Bécsből 16:42-kor Budapesten át Záhonyba induló Hortobágy EC (EC 149) csak a magyarországi szakaszon közlekedik, Hegyeshalomból indul. Bécsből a következő, 17:40-kor induló railjettel (67) lehet utazni Budapestre.
  • A GYSEV tájékoztatása szerint a késések miatt a Sopronba tartó Scarbantia IC (IC 944) csak Csornáig közlekedik, ahonnan személyvonattal lehet továbbutazni Sopron felé.

    A Sopronból 16:21-kor Budapestre induló Tűztorony IC (IC 943) Csornától közlekedik, utasai Sopronból a 16:46-kor Győrbe induló személyvonattal (9933) utazhatnak Csornáig.

    Az S10-es vonatok a Déli pályaudvar és Szárliget, illetve Tatabánya és Győr között járnak, Szárliget és Tatabánya között a távolsági vonatokkal lehet utazni.

    Korábban írtuk:

    Szombat délután Szárliget és Tatabánya között meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért a hegyeshalmi fővonalon 30-90 perces késésekre kell számítani. Szárliget és Tatabánya között a késések csökkentése érdekében a távolsági vonatok egyesítve közlekednek. A Sopronból Budapestre tartó Soproni Bank IC (IC 935) 60 perces, a Budapestről Sopronba tartó Lővér IC (IC 934) 90 perces késéssel közlekedik – közölte a Mávinform.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában