Megszületett a végleges ítélet

2021.10.21. 12:47

Győrben is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a várpalotai kettős gyilkosság elkövetőjét – Volt élettársát és annak kisfiát ölte meg a 42 éves férfi

Jogerősen elítélték a volt élettársát és annak gyermekét megölő férfit. A kirívóan súlyos bűncselekmény elkövetése során tanúsított embertelenség és kegyetlenség mellett semmilyen más büntetés szóba sem kerülhetett.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta az elsőfokú ítélet helybenhagyását azon vádlott büntetőügyében, aki volt élettársát és annak kisfiát ölte meg – tájékoztatta portálunkat dr. Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész.

A Veszprémi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a vádlott nem tudta feldolgozni és elfogadni a szakítást, folyamatosan üzeneteket írt volt élettársának, aki azonban határozottan elutasította a közeledését, de abba beleegyezett, hogy a volt élettársa (személyesen) elbúcsúzzon tőle és a gyermektől. Amikor találkoztak, a nő közölte vele, hogy döntése végleges, új életet akar kezdeni kisfia édesapjával.

Szeptember 27-én a férfi meglátogatta őket. A nő fejfájásra panaszkodott, ami miatt volt élettársa mintegy 10-15 percig masszírozta a fejét, majd hirtelen megragadta a nő nyakát és megfojtotta. A szobába ekkor lépett be a kétéves fiú, akit a férfi megragadott, aztán kétkésszúrással megölte.

A Veszprémi Törvényszék elsőfokú bíróságként a 2021. április 15. napján kihirdetett ítéletében a vádlottat több ember, köztük tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, a vádlott feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét pedig kizárta. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásával az egyedül helyes döntést hozta meg, mert a több emberen – akik közül az egyik kiskorú volt – elkövetett emberölés befejezett alakzatát elkövető terhelttel szemben a lehető legsúlyosabb büntetést kell kiszabni.

A Győri Ítélőtábla másodfokú bíróságként a törvényszék ítéletét – a bűnjelekre vonatkozó egyes rendelkezések korrekciója mellett – helybenhagyta, mert a kirívóan súlyos bűncselekmény elkövetése során tanúsított embertelenség és kegyetlenség mellett semmilyen más büntetés szóba sem kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában