Régóta húzodott

2021.08.27. 14:42

Kiírták a közbeszerzést a győri mentőállomás építésére

Oktatóterem, gépjármű-javító műhely is helyet kap majd az épületekben.

kisalfold.hu

Az ugytudjuk.hu szúrta ki, hogy megjelent – a TED (Tenders Electronic Daily) az európai közbeszerzésnek szentelt „Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához„ című kiadvány online változatán -, Győri mentőállomás és közúti kapcsolat kivitelezés címen a felhívás a hosszú évek óta várt beruházásra. Az ajánlatkérő a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

A kiírás szerint, a tervezett mentőállomás épülete két épülettömbből áll. A kivonulási oldalon (Szauter utca) egy négyzet alakú (földszint + U alakú ráépítés nettó 1946 m2), kétszintes tömbben, nettó 1161m2 alapterületen helyezik el a mentőállomás földszinti része, ahol pihenők, öltözők, betegirányítási központ, valamint 5-5 gépkocsit tartalmazó szerállás és egy mosórészleg található. Az emeleten, nettó 785m2 alapterületen egy U alakban kialakított ráépítésben, orvosi szobák, irodák, szerver helyiség és gyakorlati terem, valamint egy járható terasz kerül kialakításra.

A két épületrészt az emeleten nyaktag köt össze, ahol a megyei mentősök képzését biztosító oktatóterem kerül kialakításra nettó 105m2 alapterületen.

Az északi telekrészen az egyszintes műhelyépületben (alapterülete: nettó 522m2) gépjármű javítóműhely, tartalékautó garázs, valamint a kiszolgálóhelyiségek feletti részen a szolgálati időn kívül használható konditerem-szauna helyiségek találhatóak (alapterület nettó 110m2). A teljes épületegység gyengeáramú, tűzjelző és CO érzékelő rendszer kiépítésével valósítandó meg.

Az építési terület közlekedési kiszolgálásának biztosításához két útcsatlakozás kiépítése szükséges: Szauter úti csomópont, mely kizárólag üzemi forgalmat szolgál ki (forgalomtechnikai kiépítés és sorompós bejárat), illetve a Vasvári Pál utcai csatlakozás, mely dolgozói, illetve látogatói forgalmi kapcsolatot biztosít. A munkálatok megkezdése előtt a jelenlegi parkoló funkciót ellátó térburkolást (2700 m3), a beton aljazat bontásával meg kell szüntetni, valamint a mentőállomás ingatlanának D-i határa mentén a Szauter F. utcában térszín felett vezetett 2xNA600 távhő vezetéket a mentőállomás bejárata miatt térszín alá kell süllyeszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában