kémiai és biológiai szerekkel

2021.07.26. 07:25

A földről és a levegőből is irtják ma a szúnyogokat Győrben

Hétfőn légi biológiai és földi kémiai szúnyoggyérítést is végez a Győr-Szol.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Huszár Gábor

A folyók áradása miatt jelentősen megnőtt Győr közigazgatási területén a vízzel borított terület, a nedves, vízzel átitatott partszakaszok pedig az ár levonulását követően is ideális tenyészőhelyet jelentenek a szúnyoglárváknak. Az áradás mellett a párás levegő, a nagy meleg is segíti a vérszívók szaporodását, így a következő napokban számítani kell arra, hogy a szúnyogok nagy számban jelennek meg környezetünkben. Ezért a Győr-Szol Zrt. ebben az időszakban fokozott erőfeszítéseket tesz a szúnyogpopuláció számának csökkentésére. Így hétfőn légi biológiai és földi kémiai szúnyoggyérítésre is sor kerül.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, július 26-án, hétfőn földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az alkonyat utáni órákban dolgoznak.

Július 26-án, hétfőn a következő területeken várható a melegködös illetve ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Rába töltés

Bécsi úti kertek

Górédülő

Rabkert

Rába töltés

Holt-Marcal

Marcalvárosi kiserdő

Bácsai legelő

Bácsa töltés

Vagongyár

Likócsi töltés

Győr-Károlyháza

Győrszentiván-Kertváros

Gyárváros

Jancsifalu

Likócs

Sziget

Újváros

Pinnyéd

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában