Győr 750

2021.06.20. 18:52

Ünnepi keretek között avatták fel a Győr-keresztet a városháza előtt – Fotók, videó

Győr királyi várossá nyilvánításának 750. évfordulója alkalmából ünnepélyes keretek között jelképesen leleplezték a győri városháza előtt felállított Győr-keresztet.

kisalfold.hu

2021.06.20.Gyõr Kereszt avatása.Gyõr.Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

Az ünnepség a Himnusszal vette kezdetét, amit Bede Fazekas Csaba, Kossuth-díjas operaénekes, színész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja előadásában hallgathattak meg az egybegyűltek. Ezt követően beszédet mondott Dézsi Csaba András polgármester, Simon Róbert Balázs és Kara Ákos országgyűlési képviselők és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A beszédek után Wagner Tamás, a Győri Református Egyházközség lelkésze, Szemerei János, a Dunántúli Evangélikus Egyházkerület püspöke, Hortobágyi T. Cirill OSB, a Magyar Bencés Kongregáció Főapátja, a Pannonhalmi Területi Főapátság elöljárója és dr. Veres András, Győri Megyés Püspök, az MKPK elnöke áldotta meg a keresztet.

Az ünnepség a Szózat közös eléneklésével ért véget.

A teljes ünnepséget itt tudja megnézni:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában