október végén fejezik be a munkát

2021.06.15. 09:09

Elterelik a forgalmat a Pozsonyi úton Sopronban

Az M85 kivitelezését végző konzorcium félpályás korlátozás mellett megkezdte a Pozsonyi út felújítását a fertőrákosi csomópont és a Szent Mihály-temető közötti szakaszon. A városból kifelé tartó forgalom számára terelőútvonat jelöltek ki a gyorsforgalmin keresztül.

kisalfold.hu

Sopronban a Pozsonyi úton ideiglenesen egyirányú lett a forgalom, így akik Fertőrákos felé szeretnének menni kerülő úton tudnak eljutni oda.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Máthé Daniella

Mint arról korábban beszámoltunk, folyik a Sopron belterületét is érintő Fertőrákosi út új nyomvonalra helyezése a jelenlegi Mély úthoz igazodva és a Pozsonyi út felújítása is megkezdődik. A gyorsabb haladás és a mielőbbi befejezés érdekében a Pozsonyi úton folyamatos félpályás korlátozást vezettek be.

A munkálatok idejére a Pozsonyi út Fertőrákos felől Sopron irányába lett egyirányú. Sopronból Fertőrákos felé terelőutat jelöltek ki az új balfi csomópont és az M85 még át nem adott szakaszán keresztül. A gyorsforgalminak ezen a részén 60 km/óra sebességkorlátozás mellett egy sávon lehet közlekedni.

A Sopronkőhida és Fertőrákos irányába tartó helyi és helyközi buszok is a terelőúton közlekednek az átépítés idején. Az utasok kövessék a Volánbusz tájékoztatását és elinduláskor vegyék figyelembe, hogy a járatok a hosszabb terelőútvonal miatt 5–10 percet késnek.

Változott a Széleskuti, Fehér- egyházi és Zárányi utcákban is a közlekedés, mert a felújítási munkálatok ideje alatt ezekből az utcákból nem lehet kihajtani a Pozsonyi útra. Innen a belváros felé a Rákosi és a Verő József utcákon keresztül lehet kijutni. A közvetlenül a Pozsonyi útra nyíló kapubejárók átjárhatóságát a konzorcium biztosítani fogja a felújítás közben is.

A Pozsonyi úton október végén fejezik be a munkát. A Mély út 2022. március végére készül el, az M85-ös autóút fertőrákosi csomópontig tartó szakaszának teljes körű átadása is ezzel egy időben történik meg.

Nem tartozik szorosan a témához, de jó tudni, hogy a gyorsforgalmi múlt szerdán átadott 2,5 kilométeres új szakasza – a balfi és a Sopron-kelet csomópont között – egyelőre nem fizetős, matrica nélkül is fel lehet rá hajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában