Csőtőrés

2021.04.02. 13:18

Hatalmas csőtörés volt a Lajta úton Győrben, helyreállt a vízszolgáltatás – Fotók, videók

Pénteken nem sokkal délután egy óra előtt elárasztotta a víz a Lajta utat a Marcalváros I. lakótelepen. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Tiszta az utca

 

„És kész!” – mindössze ennyit írt fotójához a Pannon-Víz, amikor megosztotta a hírt, hogy végeztek a munkákkal.

Helyreállt a vízszolgáltatás, takarítják az utakat

„Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy néhány órával a bejelentést követően sikerült helyreállítani a vízszolgáltatást Marcalváros és Adyváros lakótelepein. (...) Köszönjük a GyőrSzol, az Útkezelő Szervezet, a Katasztrófavédelem és a Rendőrség közreműködését az útburkolat tisztításában. A vízelvezető rendszer a hatalmas mennyiségű vizet – az elmúlt hónapokban történt összehangolt tisztításnak és karbantartásnak köszönhetően – kitűnően elvezette. (...) Köszönjük fogyasztóink türelmét, megértését, együttműködő magatartását! Rácz Attila, elnök-vezérigazgató” – áll a Pannon-Víz Zrt. közleményében

17:02 – Lefolyt a víz

Információink szerint, a Lajta út teljes hosszában elfolyt a víz az útfelületről. Az autósoknak csak a hátramaradt sár miatt kell figyelmesen vezetniük. A csőtörés környékét lezárták.

A szolgáltató arra figyelmeztet, hogy a város teljes területén levegős lehet a csapvíz ás átmeneti ivóvíz elszíneződéssel és is találkozhatnak a csőtörés miatt. A világos ruhák mosását célszerű későbbre halasztani, mosás előtt pedig ellenőrizzék a csapvíz átlátszóságát.

16:25 – Estére állhat teljesen helyre a vízszolgáltatás Marcalváros, és Adyváros sokemeletes épületeiben

A szolgáltató a vízszolgáltatást a sérült rész kizárásával helyreállította, és elkezdte feltölteni a víztornyokat és a vezetékeket, hogy a sokemeletes épületeket újra ellássák vízzel. A hálózat feltöltése több órát vesz igénybe, a szolgáltatás estére várhatóan mindenhol helyreáll. A Pannonvíz Zrt. munkatársai dolgoznak a sérült vezeték javításán is. Amint elkészül, onnan is töltődik a rendszer. A több ezer köbméter víz a vízelvezetőkön keresztül folyik le, ami több időt vesz igénybe – mondta Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetője. A szolgáltató felhívja az autósok figyelmét arra, hogy személygépkocsival vízbe hajtani veszélyes, a gépjármű légszűrőjébe víz kerül, ez a motor súlyos meghibásodásához vezet.

 

15:02 – Rövidesen mindenhol lesz víz a Marcalváros és Adyváros lakótelepein – közölte a Pannon-Víz.

A főnyomóvezeték a Lajta és a Bakonyi út csomópontnál, az aluljáró mellett tört el. A szétroppant cső darabját közel ötven méterre repítette a víznyomás.

Amikor már több ezer köbméter víz elfolyt, vízhiány alakult ki a magas épületekben. A szakemberek a vízfogyasztást átterhelték más vezetékekre, így a sérült szakasz javítása már nem fog vízhiányt okozni – tájékoztatta lapunkat Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetője.

Korábban írtuk:

Egy 300 milliméter átmérőjű ivóvíz főnyomócsó roppant szét a Lajta úton nagypénteken délben. A Pannon-Víz Zrt. szerelői a bejelentést követően 11 percen belül a helyszínen voltak, és megkezdték a sérült vezeték lezárását. Több száz köbméter víz elfolyt, emiatt lecsökkent a víznyomás Marcalváros magas épületeiben. A Pannon-Víz Zrt. munkatársai a helyszínen vannak, dolgoznak a hiba elhárításán – tájékoztatta lapunkat Tóth László, a diszpécserszolgálat vezetője.

Fotó: Pannon-Víz Zrt.

Korábban írtuk:

A víz a Lajta út-Bakonyi út kereszteződésénél, az aluljáró előtt tört a felszínre. Felkerestük a Pannon-Víz diszpécserszolgálatát, amint tájékoztatást kapunk az esetről, cikkünket frissítjük.

Videó a helyszínről:

Újabb fotók:

 

A Győrben Közlekedünktől is kaptunk egy felvételt, amin az látszik, hogy még az utca elején, a Lajta út-Nagy Imre út kereszteződésében is tengelyig gázolnak az autók a vízben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában