3,2 milliárdból gazdálkodnak

2021.03.02. 14:44

Bemutatta az idei költségvetést a Győri Útkezelő Szervezet – Több jelentős fejlesztés tervezése kezdődik

Több mint 3 milliárd forintot könyvelt el idei költségvetésébe a Győri Útkezelő Szervezet. 2021-ben kiemelt figyelmet fordítanak az úthálózat biztonságos üzemeltetésére, és későbbi fejlesztések előkészítésére helyezik a hangsúlyt. A kész költségvetést a városházán tartott sajtótájékoztatón jelentették be kedden délelőtt.

Simon Judit

2021.03.02 Gyõr Megyei Jogú Város Útkezelõ Szervezetének 2021.évi költségvetésének sajtótájékoztatója B-J Prédl Antal, intézményvezetõ, GYMJV Útkezelõ Szervezete, Szeles Szabolcs, alpolgármester Fotó: Nagy Gábor Kisalföld Gyõr

Szeles Szabolcs alpolgármester kiemelte: a költségvetést alaposan felülírta a koronavírus-járvány, de ennek ellenére is számos fejlesztést tud véghez vinni az önkormányzat, amelyeket állami és uniós pályázati források felhasználásával valósítanak meg. Ennek köszönhetően idén 3,2 milliárd forintos keretből gazdálkodnak, amiből a legnagyobb hangsúlyt a győri úthálózat biztonságos üzemeltetésére szánnak.

Fotó: Nagy Gábor

– Győr önkormányzati úthálózata 830 kilométer hosszú, amelynek fenntartása, fejlesztése és karbantartása az Útkezelő Szervezet feladata. Épp ezért tervezzük a jelzőlámpák korszerűsítését, valamint az úton használt jelzőtáblák cseréjét és az burkolati jelek újrafestését, amelyre összesen 500 millió forintot szánunk – vázolta az éves munkálatok egy részét Prédl Antal a Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének intézményvezetője.

Balról: Prédl Antal, intézményvezetõ, GYMJV Útkezelõ Szervezete, Szeles Szabolcs, alpolgármester Fotó: Nagy Gábor

Ezen felül kiemelt figyelmet kap a lakóutcák csapadékvíz elvezető rendszereinek kiépítése Szabadhegyen és Kisbácsán. Valamint kisebb parkolóhely bővítéseket végeznek a lakótelepeken, és több helyszínen kibővítik a belvárosi parkolásirányítási rendszert. A tervek között szerepel még a Pápai út melletti kerékpárút korszerűsítése, valamint egy parkolólemez építése a Kuopio parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában