Mederrekonstrukció

2021.02.23. 09:59

Még idén megszépül a Rábca medre Csorna és Kapuvár külterületén

Mederrekonstrukciós munkálatokat végeznek a Rábca felső szakaszán a vízügy munkatársai.

kisalfold.hu

Forrás: ÉDUVÍZIG

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kormányzati forrást kapott a meglévő, öntözési célt szolgáló rendszerek 2021. évi rekonstrukciós és fenntartási-karbantartási feladataira. A feladat egyik eleme a Rábca Csorna és Kapuvár külterületét érintő mederrekonstrukciós munkája, melyet az év végéig kell befejezniük – számolt be weboldalán az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

A munkát a Hansági Szakaszmérnökség saját kivitelezésben végzi, mely magába foglalja a kézi és gépi bokor- és cserjeirtást, gépi kaszálást sík, illetve rézsűs felületen, partról és vízről is történő gépi mederkaszálást, partisáv-, járóútrendezést, teljes szakaszon mederiszapolást, valamint szakaszos depóniakavicsolást. Jelenleg előkészítő munka, gépi bokor- és cserjeirtás zajlik egy távirányítós cserjeirtóval, valamint egy professzionális kaszálógéppel.

Fotó: ÉDUVÍZIG

A mederiszapolás idejére a Rábca vízhozamának csökkentésére is szükség lesz, melyet a Kismetszés- és a Szegedi-csatorna irányába hajtanak végre, így ezen csatornák előkészítése is elindult (kaszálás, cserjeirtás), hogy a megfelelő vízhozamot az év folyamán le tudják vezetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában