255 köbméternyi illegális hulladék

2021.01.31. 07:36

Csorna felszámolja a szeméttelepeket

Hat illegális szemétlerakóból eddig összesen 255 köbméternyi hulladékot szállíttatott el a csornai önkormányzat. Egy állami pályázaton nyert a város támogatást erre a célra.

Cs. Kovács Attila

Forrás: Kisalföld

A csornai önkormányzat megkezdte a település illegális hulladéklerakóinak felszámolását. A forrást, csaknem 10 millió forintot egy nyertes pályázat biztosítja. A város külön szerződés alapján a Vilmos Park Kft.-vel és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel működik együtt.

Major András alpolgármester elmondta: a pályázatban vállalt hatból négy helyszínt már megtisztítottak. A Tátra utca mögött, a maglócai út mellett, a döri út mentén, illetve a Toldi utcában összesen 75 köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze és szállítottak el. Megjegyezte: a Rét utca mögötti területen és a Thököly utca melletti illegális lerakókban a munka folyamatban van. E két helyszínről eddig 180 köbméter hulladékot vittek el.

A halmokban minden megtalálható volt. Voltak lerakók, melyeken jórészt építési törmelék halmozódott fel, de jelentős mennyiséget tett ki az autógumi, az üveg, illetve a háztartási, kommunális hulladék is.

Az alpolgármester kifejtette: a Belügyminisztérium Tisztítsuk meg az országot! pályázatán volt most sikeres az önkormányzat. Továbbra is figyelik a kiírásokat és élnek a lehetőséggel, hiszen a város területén van még tennivaló. Arra is hangsúlyt fektetnek, hogy megelőzzék a további szeméthalmok kialakulását.

Felelőtlen emberek adnak sok munkát az önkormányzatnak azzal, hogy a szemetüket a határban szórják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában