Magán vasúttársaság

2020.08.26. 07:23

Belföldi jegyeket is kínál a RegioJet – a vonatokra három megyei állomáson szállhatunk fel

Kedden kezdődött az online belföldi jegyértékesítés a Budapest-Győr-Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom vonalon közlekedő RegioJet vonatokra. A cseh magánkézben lévő vasúti társaság július végén indította járatait a Budapest és Prága között. Bő három hét után bővítették a szolgáltatásukat a belföldi forgalomra. Ennek apropóján kérdeztük Szigeti Andrást, a RegioJet járatok magyarországi üzemeltetését végző cég ügyvezetőjét.

Szeghalmi Balázs

– Miért döntöttek amellett viszonylag rövid időn után, hogy célba veszik a hazai piacot is?

– Magyarországi utasainktól pozitív visszajelzéseket kaptunk kedvező árainkra és minőségi szolgáltatásainkra egyaránt. Ezen tapasztalatokat értékelve határoztunk úgy, hogy belföldi forgalomra is kínálunk jegyeket Budapest, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomások között. Utasaink tiketteket standard osztályokra válthatnak a főváros és a magyar határ között.

A sárga vonatokat mostantól belföldi utazásra is igénybe vehetjük.

– Miben nyújtanak más szolgáltatást, utazást, mint a MÁV?

– A legkedvezőbb egyirányú jegyeket Budapest és Győr között öt eurótól, Budapest és Mosonmagyaróvár között hét eurótól áruljuk. A lemondás és a módosítás az indulás előtti 15 percig lehetséges extra kezelési díj felszámolása nélkül. A megváltott menetjegyek minden esetben tartalmazzák a helybiztosítást, az ingyenes ásványvizet és olasz kávét az utazás során, illetve utasaink kedvezményes áron választhatnak a fedélzeti bisztró kínálatából. Ezen felül nagysebességű internet is biztosítunk számukra.

Az utasok 300 forint körüli összegért vehetnek cseh dobozos sört a vonaton. Fotók: RegioJet

– Milyen fejlesztéseket terveznek a közeljövőben?

– A távlati tervek között szerepel a RegioJet járathálózatának további bővítése Csehországban és Szlovákiában, valamint előkészítés alatt áll Ausztria összekötése Lengyelországgal és Ukrajnával közvetlen vonatokkal.

Íme, a Budapest és Hegyeshalom között közlekedő RegioJet pontos menetrendje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában