alapkőletétel

2020.06.16. 19:25

Hatvan millióból épül minibölcsőde Romándon – fotók

Ünnepélyesen is letették a romándi bölcsőde alapkövét kedden délután, mely hatvan millió forintos pályázatból valósul meg. Az alapkő alá időkapszulát is helyeztek, melybe a romándi polgármester beszédét, a keddi Kisalföld napilapot, az alapító és támogató okiratot, valamint az épület tervét és némi apró pénzt is rejtettek.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

„Az európai uniós támogatás segítségével megvalósuló Romándi Minibölcsőde új épületének építése hosszú távon megoldást jelent a településen élő kisgyermekek bölcsődei ellátására, továbbá két új munkahely teremtésére. Az önkormányzat célja, hogy a lehető legközelebb biztosítson bölcsődei elhelyezést a dolgozni szándékozó kisgyermekes szülőknek, segítve ezzel a családokat.

Az évek során Románd község is nagy fejlődéseken ment át, megújult az önkormányzati hivatal épülete, a kultúrház, és az orvosi rendelőnk is méltó körülmények között fogadja a betegeket” – emelte ki Galler Jenő, a község polgármestere.

Véleménye szerint a romándi gyermekeknek és szüleiknek is meg kell adni azt a lehetőséget, hogy helyben készülhessenek fel az óvodai életre. Mivel Tápszentmiklóson is épül hasonló mini bölcsőde, megállapodtak abban, hogy a két település egy közös fenntartású intézményt hoz létre, egy vezetővel.

A projekt átfogó célja a pannonhalmi járásban növelni a bölcsődei férőhelyek számát, ezzel szélesíteni a bölcsődei szolgáltatások mértékét. A pályázatnak köszönhetően egy új minibölcsődei épületet alakítanak ki a falu központjában, mely hat bölcsődés gyermek napközbeni ellátását teszi lehetővé. Az új intézmény a tápszentmiklósi Mocorgó Óvoda tagintézménye lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában