Cukiság két keréken

2020.06.20. 18:02

Ezt látnia kell: világjáró macska bringázik a Balatonnál – videó

Nala, a bosnyák cica és gazdája, az ír Dean Nicholson már a tizedik országban róják kettesben a kilométereket. A hétvégét Veszprémben töltik, hétfőn indulnak Ausztriába, így lehet, hogy megyénkben is bicajoznak majd.

kisalfold.hu, likebalaton.hu

A cica és gazdája Boszniából érkezett Magyarországra. Baján szálltak meg március első napjaiban, így amire Budapest felé vették az irányt, éppen jött a határzár a koronavírus-járvány miatt, ezért hosszabb ideig maradtak itt, mint tervezték. Sukorón töltötték a karantént, onnan folytatták nemrég az útjukat, ezekben a napokban pedig már a Balatonnál tekernek – írja a likebalaton.hu.

Mint a cikkben olvasható, Dean Nicholson hegesztőként dolgozott Írországban, aztán 2018-ban úgy döntött, feladja addigi életét, kerékpárra pattan és felfedezi a világot. Hű társa egy cica, Nala lett, akit első alkalommal Boszniában járva fogadott maga mellé.

Dean Nicholson gyorsan rájött, hogy az internet imádja az útitársát, mindeközben pedig nagyon gyorsan rendes macskás lett. A programokat Nala kívánsága és igényei szerint igazítja. Tavaly ősszel például azért töltöttek hónapokat az Albán tengerparton, mert a cica összeszedett valami fertőzést és a gazdi jobbnak látta, ha egyhelyben lábadozik. Így aztán még alkalmi munkákat is vállalt, hogy ne okozzon fennakadást a világjárásban az egészségügyi szünet.

A cicusnak ez a tizedik országa ahol jár, Dean Nicholson pedig a 18. országot teljesíti Magyarországgal. A hétvégét Veszprémben töltik, hétfőn indulnak Ausztria felé, így lehet, hogy megyénkben is felbukkannak majd a világjárók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában