Jótékonyság

2020.06.04. 13:10

A mozgás fejlesztést segíti a Bárczis gyerekeknek adományozott új masszázs ágy – fotók

Az intézményben jelenleg három, maximum 6 fős csoportban fogadják a súlyosan-halmozottan fogyatékos fiatalokat.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

A súlyozottan, halmozottan sérült tanulók kezelését nagyban megkönnyíti az új elektromosan állítható masszázs ágy, amit a West Hungária Bau Kft. adományozott a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégiumnak.

A mint egy háromszázezer forint értékű eszközt Nagy László igazgató vette át Váci Vivientől, a WHB Group támogatásért és szponzorációért felelős szakreferensétől.

 

Az igazgató kiemelte, hogy külön öröm számukra, hogy előzetes igényfelmérés előzte meg az adományozást. Mivel eddig nem volt olyan felszerelésük, ami kellően strapabíró lett volna a fiatal felnőttek napi mozgásterápiájához, így tényleg egy olyan eszköz érkezett hozzájuk, ami nagyban megkönnyíti a munkájukat és a dolgozók fizikai terhelését is csökkenti.

Az intézményben jelenleg három, maximum 6 fős csoportban fogadják a súlyosan-halmozottan fogyatékos fiatalokat. Az önkiszolgálás és a kommunikáció fejlesztése mellett az egyéni mozgásfejlesztésre helyezik a hangsúlyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában