203

2020.05.23. 11:24

Vámosszabadiba is érkeztek a tranzitzónákból menekültek

Az Európai Unió Bíróságának ítélete nyomán Magyarország kormánya úgy döntött, felszámolja a határainkon lévő tranzitzónákat.

kisalfold.hu

20200521 Vámosszabadi Menekültek érkeztek a Vámosszabadi befogadó állomásra. Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Fotó: H.G.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az intézkedés nyomán összesen 280 embert visznek menekültügyi befogadóállomásra Vámosszabadiba, illetve Balassagyarmatra. Ez az intézkedés meg is történt a bejelentés napján. Az intézkedés nyomán csütörtökön a röszkei és a tompai tranzitzónákból a vámosszabadi befogadóállomásra is érkeztek menedékkérők. Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság kérdésünkre közölte, hogy jelenleg 203 fő tartózkodik a határtelepülésen, számukra az elhelyezés és ellátás biztosított.

Vámosszabadiba főként családosokat helyeztek át a tranzitzónákból – tudtuk meg Ambrus Gellérttől, a község polgármesterétől. – Arra kértem a hatóságokat, úgy irányítsák, hogy ha elhagyják a tábort, a 14-es úton közlekedjenek és lehetőség szerint kerüljék el a települést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában