Telkeket alakítanak ki

2020.05.25. 11:31

Várják a fiatalokat a Rábaközben

Gyóró ingyen bocsátja rendelkezésre az építési telkeket, Bősárkányban 14 kialakított parcella közművesítése zajlik, Veszkényben a telekkialakítások negyedik ütemét tervezik.

Kustor Réka

Kovács Ákos és Kovács-Szücs Eszter számára nem volt kérdés, hogy Bősárkányban építkeznek.

Az önkormányzatok a lehetőségeikhez mérten igyekeznek mindennel támogatni, hogy helyben tartsák a fiatalokat.

Veszkényben a Széchenyi utcában három ütemben alakítottak ki telkeket, legutóbb tizenkilencet. – A kétharmadát már el is adtuk, évente átlagban három talál új gazdára. Ebben az ütemben két éven belül kifogynánk, ezért mire odaérünk, elindítjuk a negyedik ütemet is. A Széchenyi utca mögött van egy 2,8 hektáros terület, ott újabb húsz-huszonöt telket alakítunk ki. Már tart az előkészítés – beszélt az önköltséges, összközműves területekről Németh Árpád polgármester, amelyekre négyéves beépítési kötelezettséget határoztak meg.

Gyóróban egy szabad önkormányzati telek van, amelyet, ezzel is segítve leendő tulajdonosát, építkezés céljára ingyen bocsát rendelkezésre az önkormányzat. Zsirai Jenő polgármester a Kisalföldnek elmondta: jellemzően egyébként a régi házakat vásárolják meg és újítják fel a faluban.

Rábatamásiban kilenc építési telket alakított ki az önkormányzat, nagy részére már van jelentkező. A telekmegosztás és -kimérés után remélhetőleg nyáron elkezdik az értékesítésüket.

Szil polgármestere, Németh Péter lapunknak elmondta: idén már több telket értékesítettek, s jelenleg is zajlik az önkormányzati ingatlanok felmérése, amit a letelepedő fiatalok rendelkezésére szeretnének bocsátani.

A kisfaludi önkormányzat három közműves telkéből egy már elkelt, s további öt közművesítését még idén tervezik. Bősárkányban folyamatosak az építkezések. A településre máshonnan is érkeznek otthont keresők. Szalay Imre polgármester elmondása szerint 14 építési telket alakítottak ki, jelenleg zajlik, s remélhetőleg őszre kész a közművesítésük.

A bősárkányi házaspár, Kovács-Szücs Eszter és Kovács Ákos számára nem volt kérdés, hogy szülőfalujukban maradnak: – Itt születtünk, itt nőttünk fel, ide kötnek az emlékeink, és mindketten szerettünk volna a családunk közelében maradni – mondta Eszter. Hozzátette: jól állnak az építkezéssel, már csak a belső munkálatok vannak hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában