Környezetvédelem

2020.04.24. 13:44

Öntözik a fiatal fákat Győrben

Naponta két műszakban, összesen három járművel végzett öntözésre van szükség.

kisalfold.hu

Radnóti Ákos városüzemeltetésért és környezetvédelemért is felelős alpolgármester határozott kérésére a városi faállomány kezelőjeként a Győr-Szol Zrt. megszervezte a tavalyelőtt és tavaly nagy számban elültetett fiatal fák locsolását.

A naponta két műszakban, összesen három járművel végzett öntözésre azért van szükség, mert télen alig volt hó és eső, ugyanakkor a tavasz is rendkívül csapadékszegény. Mindezekkel együtt a szokatlan meleg miatt önmagához képest mintegy egy hónappal előrébb jár a természet. Ebben a helyzetben a gyökeresedő, növekedésben lévő fiatal fáknak nagy szükségük van a vízre.

A csemeték locsolásakor a szakemberek ellenőrzik a kis fák karóit, szükség szerint kigazolják a fatányérokat. Az öntözését a Győr-Szol Zrt. addig végzi, amíg az időjárás azt szükségessé teszi. Az esetlegesen a lakosság által a közterületi fák alá öntött egy-egy vödör vizet a növények később dús lombozattal hálálják majd meg. Fotónk a Szauter út mellett készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában