Tizenhét új jármű

2019.12.06. 11:55

Mercedes buszokat kap januárban Győr

A győri buszparkot 2020 januárjától tizenhét német gyártmányú, féléves Mercedes busszal erősíti a Volánbusz. Jövő júliustól pedig további huszonkét új járművet állít csatasorba a közlekedési társaság a kisalföldi megyeszékhelyen. Jelenleg a buszok átlagéletkora 20 év, vagyis óriási előrelépés a beszerzés.

kisalfold.hu

Fotó: Volánbusz

Az új buszok alacsony padlómagasságú, városi közlekedésre kialakított, kéttengelyes szóló járművek. A kisgyerekesek és a mozgáskorlátozottak utazását a második ajtónál rámpa, valamint a babakocsi és kerekesszék elhelyezésére alkalmas terület segíti. Úgy tudjuk, a Győrbe érkező járművek fél éve „álltak csatasorba” és év végéig Kecskeméten szállítják az utasokat. A járművekbe Euro VI. környezetvédő motort, automatikus sebességváltót és a lassítás közben keletkező mozgási energiát elektromos árammá átalakító egységet építettek.

Fotó: Volánbusz

A Volánbusz kommunikációs munkatársai kérdésünkre közölték: dolgoznak a buszvezetők meglévő juttatási csomagjának felülvizsgálatán és korrekcióján. A novemberi járatkimaradások többsége a közlekedési társaság szerint buszhiány miatt történt. „A probléma enyhítésére 2020. január 1-jétől átcsoportosítunk Győrbe 17 darab új, korszerű, klímával felszerelt Mercedes-Benz Conecto NG típusú járművet” – tudtuk meg a szolgáltatótól.

Fotó: Volánbusz

„Önkormányzatunk is értesült arról, hogy új buszokat állít a győri tömegközlekedés szolgálatába a Volánbusz. Az új buszok bevezetését pozitív folyamat részeként értékeljük, sikerül fiatalítani a helyi buszállományt. A Volánbusszal kötött szerződés szerint további 22 új buszt állít forgalomba a cég 2020. július elsejétől a városban” – közölte Fekete Dávid, Győr alpolgármestere. Ez azt jelenti, hogy jövő nyártól összesen 39 új buszt vetnek be Győrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában