Jótékonysági kampány

2019.11.27. 17:02

Angyalok a győri belvárosban – Nehéz sorsú diákokat támogatnak

A jó cél érdekében harmadszor ölthetnek angyalszárnyat adventkor a belvárosi üzletek üzemeltetői, ha csatlakoznak az Angyalok a belvárosban kampányhoz.

Gyurina Zsolt

Idén ismét egy közös, jó cél érdekében angyalszárnyat ölthetnek a belvárosi üzletek üzemeltetõi Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A harmadik olyan advent következik, amikor a megyei kereskedelmi és iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány adománygyűjtést szervez megyei középfokú oktatási intézmények alapítványainak, illetve bármilyen hasonló céllal létrejött kezdeményezésüknek, amellyel hátrányos helyzetű, rászoruló diákjaiknak kívánnak segíteni. Az iskolák pályázatai közül az alapítvány kuratóriuma választja ki a három támogatottat.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Radnóti Ákos alpolgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat mindig szívesen áll a jó célok mellé és egész évben sok lehetőséget nyújtó pályázatokkal állnak a civil szervezetek rendelkezésére. Hozzátette, hogy a győri karácsonyi vásáron saját adománygyűjtő faházat állítanak fel. Pintér-Péntek Imre kamarai elnök elmondta, hogy a szervezet egyik célja a szakmunkástanulók számának emelése. Sorolta, hogy míg az Európai Unióban 48, addig nálunk 24 százalék az arányuk. Kocsis Tibor alapítványi alelnök hangsúlyozta: idén ehhez a szándékukhoz jól illeszkedő három pályázót támogatnak a befolyó adományokból. Az első támogatott a Kossuth-középiskola varrónőnek tanuló nehéz sorsú diákja, akinek a gyakorláshoz szükséges eszközöket, varrógépet vásárolnak. A második a PÁGISZ informatikusnak készülő, nevelőintézetben élő tanulója, őt tablettel támogatják majd. A harmadik kiemelt pályázó a Pálffy-iskolába jár, kitűnő tanuló, de nehéz családi hátterű, ő laptopot kap az adományokból.

Obertolné Horváth Tímea alapítványi elnök elmondta, hogy november 27-től december 31-éig tart az akció. A kampány időszakában az akcióhoz csatlakozott üzletekben adománygyűjtő perselyeket helyeznek ki, s várják a jó szándékú vásárlókat, akik támogatnák a szerény körülmények között tanulókat. A támogatást megköszönve az üzlet angyalkafigurával ajándékozhatja meg a vásárlót. Az üzletek tulajdonosai folyamatosan csatlakoznak a kezdeményezéshez, már húsz feletti a számuk. Az adománygyűjtés évről-évre egyre népszerűbb: míg az első évben 210 ezer forint gyűlt össze, tavaly már 680 ezer forint. Végezetül elhangzott, hogy egy kamarai tag által felajánlott kerékpárt is licitre bocsátanak, az ebből befolyó összeg ugyancsak jó célra megy majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában