Többszörös visszaeső

2024.05.16. 12:00

Huszonöt év fegyházra ítélték a győri gyermekbántalmazót

A Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványával megegyezően hegybenhagyták annak a férfinak az ítéletét, aki szexuális erőszakot követett el egy gyermek ellen.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

A jogerős ítélet szerint a vádlott 2022. május 16-án a délutáni órákban jutalom ígéretével a lakóhelyére csalta a buszmegállóban várakozó 11 éves kisfiút. Ezt követően szexuális cselekményt végzett, végeztetett vele. Amikor a gyermek segítségért kiabált, illetve megkérdezte, hogy mikor mehet haza, bántalmazta, fenyegette. Mivel elégedetlen volt a sértettel, ezért a telefonján egy pornográf videót mutatott neki, és felszólította, hogy ő is azt csinálja. Időközben a szülők a rendőrségen bejelentették a gyermek eltűnését. Hajnali 5 óra után a férfi elengedte a kisfiút, aki az iskolába ment, és onnan értesítették a rendőrséget.

A Győri Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A férfit korábban már kétszer elítélték hasonló erőszakos cselekmény miatt, ezért többszörös visszaesőnek számít. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, ezért a védőjével együtt az ítélet ellen fellebbeztek. A Győri Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában egyetértett a főügyészség álláspontjával, a férfi bűnös, törvényes az életfogytig tartó büntetés kiszabása. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 25 évben határozta meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában