Többszörös visszaeső

2024.04.03. 20:46

Ismét börtönbe kerülhet a tolvaj anya - Két tucatszor lopott boltokból egy nő Tatán és Tatabányán

A lopások miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki tatabányai, tatai üzletekből tulajdonított el különféle termékeket, tizenegyszer biztonsági őr állította meg.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a nő 2021. október 9. és 2023. május 8. között rendszeres - haszonszerzés végett - tizenhat sértett sérelmére, huszonegyszer követett el bűncselekményeket.   Általában a ruházatába, illetve táskájába rejtette a termékeket. Az egyik tatabányai üzletből nyolcszor lopott összesen 189.504 forint értékben szeszesitalt, élelmiszert, szódagépet, robotporszívót, multifunkcionális sütőt.

Egy tatai üzletben 2022. október 1-jén különböző élelmiszereket, kozmetikai és ruházati termékeket összesen 75.383 forint értékben lopott. A termékeket ez esetben is a táskájába rejtette. A ruházati termékek közül az egyik pár sportcipőn, továbbá a két gyermek melegítőnadrágon elhelyezett áruvédelmi eszközöket egy öngyújtó segítségével eltávolította. Az egyik esetről a biztonsági kamera is felvételt készített, amit itt nézhetnek meg. 

A különös visszaesőnek minősülő elkövető háromszor volt büntetve, legutóbb a bíróság tavaly február 15-én jogerőssé vált ítéletével kifosztás bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a nőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 178.433 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában