Komáromi ítélet

2024.03.24. 07:17

Újra börtönbe került a hatalmas mennyiségű kábítószert birtokló férfi - Kapuváron is drogot találtak nála

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt elítélte a Komáromi Járásbíróság elsőfokon azt a férfit, akire gépkocsijában csaptak le a rendőrök.

Kisalföld.hu

A Komáromi Járási Ügyészség indítványára a bíróság a férfit 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, a lefoglalt kábítószert elkobozta. Az ügyész a szabadságvesztés súlyosításáért, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést, így másodfokon tovább gyűrűzik az ügy.

 

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 30-át megelőzően amfetamint és metamfetamint szerzett, amelynek egy részét elfogyasztotta, a maradékot magánál tartotta. Az elkövető 2021. augusztus 30-án 05 óra 05 perckor Komáromban, egy parkolóban személygépkocsiban aludt, amikor a rendőrjárőrök lecsaptak és átvizsgálták. Az intézkedés közben a hatóság lefoglalta a drogos fecskendőben tartott metamfetaminját

Ezután a férfi továbbra is szerzett be különböző drogokat: marihuanát és metamfetamint, amelyből fogyasztott is. Az elkövető 2021. december 12-én 00 óra 20 perckor Kapuváron tartózkodott, amikor a rendőrjárőrök ismét igazoltatták. Ekkor a férfi kabátjának zsebéből foglaltak le kábítószert.

A lefoglalt összes drog mennyisége több, mint háromszorosan haladja meg a jelentős mennyiség alsó határát. A büntetett előéletű vádlottat a bíróság már 2019-ben kábítószer birtoklásának bűntette miatt 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában