Ilyenek miatt késnek a vonatok

2024.03.14. 11:27

Fennakadt autójával a síneken egy férfi Almásfüzitőnél, az érkező tehermozdony legyűrte

Közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt és a közlekedés biztonság elleni gondatlanság vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a sofőrrel  szemben, aki a vasúti átjáróban letért az úttestről, emiatt a személygépkocsija a síneken fennakadt.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi 2020. október 01-én Almásfüzitő lakott területén kívül - közvilágítással nem kiépített - egyenes úton, a látási viszonyoknak nem megfelelően közlekedett. A vasúti átjáróhoz érve letért az úttestről. A sofőr áthajtott az első sínpáron, de a köves területen a gépkocsi a vágányon elakadt. Eközben a vasúti átjáró irányába 90 kilométer/óra sebességgel érkezett egy tehervonat. Az elkövető a gépkocsiból kiszállt és a kezében lévő lámpával a közeledő vonatnak jelzett. A mozdonyvezető észlelte a sínen az akadályt. Az ütközés elkerülése érdekében azonnal gyorsfékezett, azonban a mozdonnyal már nem tudott időben megállni és nekiütközött az autónak.

A vasúti sínen fennakadt és mozdonnyal ütközött személygépkocsi a karambol után.

A baleset miatt öt személyvonat szenvedett jelentős késést. A részlegesen és teljesen kimaradt vonatok esetében az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. A baleset 14 személyvonat közlekedését befolyásolta, amelyből 8 személyvonat összesen 641 percet késett, és a késések 285 fő utast érintettek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen férfit felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és tiltsa el végleg a közúti járművezetéstől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában