Tovább ülhet

2024.01.18. 12:54

Lebukott a tolvaj, veréssel fenyegette meg a biztonsági őrt Komáromban

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Komáromi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki még megütéssel is fenyegette a vagyonőrt, miután lebukott. Az elkövető letartóztatásának meghosszabbítására tett indítványt a vádhatóság.

Kisalföld.hu

Az indítvány szerint a férfi tavaly szeptember 19-én a komáromi áruház ruházati osztályán a bizsuékszerek között matatott, majd a ruhájába rejtett 7 darab gyűrűt, 2 fülbevalót, 1 karkötőt, 2 nyakláncot és egy napszemüveget. A férfi két áruvédelmi eszközzel ellátott blúzt is magához vett, azokról a kemény csipogókat letépte és az ékszerek mellé rejtette. Ezután a kasszasor megkerülésével el akarta hagyni az áruházat, azonban a biztonsági őr megállította. Amikor az elkövetőt átkutatta, előkerültek a nála lévő termékek, melynek értéke 47.550 forint volt.

Másnap a férfi egy másik komáromi áruházban 2 üveg szeszesitalt vett magához, amikről lekaparta az áruvédelmi matricákat. Mielőtt az önkiszolgáló pénztárak felé indult volna, elrejtette az üvegeket a táskájába. Az elkövetőt a vagyonőr ellenőrizni akarta, de a tolvaj nem akarta megmutatni a táskája tartalmát és távozott az üzletből. Közben megfenyegette az őrt, hogy vigyázzon magára, mert őt is és az üzletvezetőt is megüti.

Az ügyészség szerint a letartóztatás meghosszabbítására azért van szükség, mert fenn áll annak a veszélye, hogy a férfi elérhetetlenné válna, vagy megnehezítené a bizonyítást, illetve a bűnismétlés lehetősége sem kizárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában