Vádemelés

2024.01.30. 12:01

Életveszélyes kamionos manőver a pályán - Súlyos baleset lett a vége Mosonmagyaróvárnál

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy kamionsofőrrel szemben, aki elnézte az autópálya lehajtóját, szabálytalanul tért vissza a forgalmi sávba és ezzel balesetet okozott.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint az 54 éves férfi tavaly februárban kamionjával az M1-es autópályán haladt Mosonmagyaróvár térségében, Győr irányába. Közlekedése során figyelmetlensége miatt elnézte a lehajtót, és már kisorolt a forgalmi sávból, mikor észlelte, hogy nem ott szeretné elhagyni az autópályát. Ekkor szabálytalanul, hirtelen visszakormányozta a már lassuló járművét a külső forgalmi sávba. Erre már nem tudott reagálni az ott haladó lengyel sértett, és a kamionnal nekihajtott a szabálytalan jármű hátuljának. A balesetben a sértett súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A balesetet okozó sofőrt az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásával vádolja, amiért akár egy évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak. Emellett indítványozták, hogy a bíróság a vádlottat határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

A kamerafelvételén látható, a balest, ahogy a terhelt visszatér az autópályára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában