Jogerős

2023.12.06. 10:12

Tíz év fegyházra ítélték Győrben a nőt, aki rágyújtotta egy családra a házukat

A Győri Ítélőtábla másodfokon súlyosította annak a nőnek a büntetését, aki fel akarta gyújtani szeretőjének és családjának házát, úgy, hogy közben bent aludtak.

Simon Roberta

A vád szerint az ötven év körüli vádlott nő és a 29 éves sértett férfi négy éven át szerelmi viszonyt folytattak. Szomszédok voltak, a nő szüleivel élt, míg a férfi élettársával és két kiskorú gyermekükkel lakott. 
A ház tetőszerkezetének felgyújtását három helyen megkísérelte, aminek következtében a tetőlécek és az előtető tartóléce gyulladt meg.

A vádlott tavaly júliusban, egyik éjjel úgy határozott, hogy felgyújtja a család otthonát, mert úgy érezte, megszakad a kapcsolata a férfival, és közelgett a pár esküvője. Tudta, hogy ott alszanak a lakásban, de a sérelmei miatt nem törődött ezzel. A tűzgyújtáshoz szükséges eszközöket és az égés gyorsítására alkalmas folyadékokat is vitt magával. A ház tetőszerkezetének felgyújtását három helyen megkísérelte, aminek következtében a tetőlécek és az előtető tartóléce gyulladt meg. Szerencsére az izzó faszerkezet magától kialudt. A sértettek közül a nő felébredt, bement a fürdőszobába, és észlelte, hogy kívülről az ablaknál lángok csapnak fel. Szólt az élettársának, együtt kifutottak a házból, és a vádlottat az utcán elfogták. Értesítették a rendőrséget, a vádlottat őrizetbe vették. 

A Veszprémi Törvényszék mint elsőfokú bíróság a vádlottat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében ítélte bűnösnek. Nyolc év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélték, azzal a kitétellel, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott felmentésért, védője elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. 
A Győri Ítélőtábla jogerős döntést hozott, felemelte a büntetést 10 év fegyházra, amelyből csak a teljes kitöltés után szabadulhat a nő. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában