Figyeljünk oda!

2023.11.04. 11:38

Trükkös csalókra figyelmeztetnek a Győr-Moson-Soproni rendőrök

Trükkös módszerrel elkövetett csalásokra figyelmeztet a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A bűncselekményeket a Mátrix Projekt keretében vizsgálja a rendőrség.

Kisalföld.hu

Az anyagi javak biztonsága, illetve az áldozattá válás megelőzése érdekében a prevenciós szakemberek az alábbiakra hívják fel a figyelmet:

A trükkös elkövetők különböző módszereket vetnek be annak érdekében, hogy a megszerezni kívánt pénzt bezsebelhessék kiszemelt áldozatuktól. Ennek egyik formája, hogy telefonon jelentkeznek be a későbbi sértetteknél, és banki alkalmazottnak adják ki magukat. Elmondják, hogy a hívott fél bankszámlájához jogosulatlanul hozzáfértek. Tévedésbe ejtik áldozatukat azzal, hogy a számláról idegenek bizonyos pénzösszeget utaltak el. Hosszas beszélgetés során rábeszélik a számla tulajdonosát, hogy a további – idegenek utalásával járó – pénzvesztést meg lehet akadályozni egy letöltött (úgynevezett távoli asztali kapcsolatú) internetes programmal. Amikor ezt a jóhiszemű számlatulajdonos megteszi, a csalók hozzáférnek a bankszámlához, ahonnét ezt követően szabadon utalhatnak el pénzt maguknak - írta a police.hu.

Figyelem! A csalók felkészülnek a bűncselekmények elkövetésére, így a sértett bizalmának elnyerése érdekében olyan információkat is közölhetnek, amelyek valóban a bankszámlához kapcsolódhatnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában