Rongálás

2023.10.24. 09:17

Horogkeresztet rajzolt a győri zsinagógára és zászlóval sértegette a járókelőkelőket

A Győri Járási Ügyészség önkényuralmi jelkép használata és műemlék megrongálásával elkövetett rongálás miatt emelt vádat a 15 éves fiúval szemben, aki 2022-ben horogkeresztes zászlót feszített ki Győrbe, majd a városi zsinagógára horogkereszteket firkált.

Kisalföld.hu

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a tettes tavaly júliusban Győr egyik parkjában szórakozott társaival, melynek során nagyobb mennyiségű alkoholt is fogyasztott. Ezt követően a táskájából elővett egy horogkeresztet ábrázoló zászlót és az arra sétálóknak mutogatta, majd a kerítésre kifeszítette. A járókelők értsítették a rendőrséget, akik végül az önkényuralmi jelképet ábrázoló zászlót eltávolították. Az elkövető néhány hónappal később, 2022 októberében a győri zsinagóga épületére alkoholos filctollal 9 darab horogkeresztet rajzolt, és ezzel közel 40 ezer forintos kárt okozott. Az ügyészség vádat emelt a fiatalkorú ellen, az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában