Frissített hír

2023.09.27. 09:17

Négy ember kórházban: győri lakásban szivárgott a szén-monoxid

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: MW Archív

Fotó: Tóth Imre

Frissítés:

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, bár a lakásban nem volt érzékelő, ahogy a hivatásos tűoltók bejutottak az épület ajtaján, azonnal megszólalt a szén-monoxid érzékelőjük, így kétségük sem volt arról, mi okozza a rosszulléteket. A társasháznak ebben a lakásában négyen tartózkodtak, őket a mentők könnyebb szén-monoxid mérgezéses tünetekkel, további kivizsgálásokra kórházba szállították.

A lakásban volt egy nyílt égésterű kombi gázkazán, ennek meghibásodása okozhatta a gáz jelenlétét, amit a gázszolgáltató is igazolt, és kiiktatta a rendszerből a meghibásodott eszközt - adta tudtuk a katasztrófavédelem szóvivője.

Korábban írtuk:

Rosszullét miatt riasztották a győri Akác térre a helyi hivatásos tűzoltókat egy társasházi lakáshoz a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.  Az egység mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a lakásban, ezért a gázszolgáltató intézkedett. A mentőszolgálat munkatársai négy embert további kivizsgálásra kórházba szállítottak. A tűzoltók további méréseket végeznek és átszellőztetik a lakást, ahol nem volt szén-monoxid érzékelő - írta a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában