Büntetés

2023.09.22. 07:25

Jogerős ítélet Győrben - Üvegdarabbal szúrta hasba testvérét verekedés közben

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a Győri Ítélőtábla helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, aki egy üvegdarabbal hasba szúrta a testvérét.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Pixabay

A jogerős ítélet szerint a vádlott és a sértett munkásszállón éltek. 2020-ban, október 13-án közösen italoztak, melynek során összevesztek, verekedni kezdtek. Lakótársaik szétválasztották, külön szobába vitték őket, a vádlottól egy bicskát is elvettek. A sértett azonban a testvére után ment, folytatták a verekedést, közben egy borosüveget eltörtek. Egyikük felvette a földről a törött üveg nyakát, s azzal közepes erővel megszúrta a testvére hasát. A lakótársak azonnal értesítették a mentőket, akik a sérültet kórházba szállították. A szúrás következtében közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett a a férfi, orvosi beavatkozás nélkül meghalt volna. 

A Győri Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt, 7 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője fellebbezést jelentettek be. A másodfokú bíróság csütörtökön kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértve, a férfi büntetését helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában