18 év fegyház az apának, 9 az anyának

2023.09.13. 20:32

Győri Főügyészség - Éveken keresztül zaklatták szexuálisan gyermekeiket a szülők, a kutya sem maradt ki

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak az apának és anyának, akik éveken keresztül testileg és lelkileg is bántalmazták gyermekeiket.

Kisalföld.hu

Fotónk illusztráció: pixabay.com

A vád szerint a házaspár 2019 augusztusában Szerbiából költözött Magyarországra. Házasságukból öt gyermek született, akiket elhanyagoltak. A férfi 2018-tól kezdődően többször rávette a feleségét, hogy kutyájukkal szexuális cselekményt végezzen és ezekről felvételt is készített. Az apa 2020 májusáig többször szexuális kapcsolatot létesített 15 éves lányával. Előfordult, hogy mindezt a legkisebb, 4 éves kislány előtt történt. 2020 tavaszán a férfi a másik, 16 éves lányát is megpróbálta szexuálisan molesztálni. De többször kényszerítette a 11 éves fiát, hogy az édesanyjával közösüljön. A nő kezdetben tiltakozott, de végül mindenben közreműködött a férjével.

Az agresszív apa a gyerekeit lelkileg is gyötörte, azzal fenyegette, hogy ha nem teszik meg amit mond, megveri, elzavarja őket otthonról. A feleség tudott a férje viselkedéséről, de nem fordult a hatóságokhoz, nem védte meg a gyerekeit. A kiskorú gyerekek érzelmileg, lelkileg súlyosan sérültek.

A Győri Törvényszék az apát 10 rendbeli bűncselekmény miatt 18 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra, az anyát 6 rendbeli bűncselekmény miatt 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Mindkettőjüket végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetnék. Szülői felügyeleti jogukat három, még kiskorú gyermekük vonatkozásában megszüntette.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlottak büntetésének a súlyosítása érdekében fellebbezett. A férfi és a védője enyhítésre, a nő és a védője elsődlegesen felmentésre, másodlagosan eltérő minősítésre és enyhítésre nyújtott be indítványt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a szülők nem csak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi kötelezettségüket is megszegték. pokollá téve gyermekeik életét. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában