Visszaeső

2023.08.22. 10:25

Újabb kábítószer-kereskedő bukott le Sopronban

A soproni férfi különös visszaeső, kábítószer-kereskedelem miatt korábban is szabadságvesztésre ítélték, s azóta még 3 év se telt el.

Kisalföld.hu

Forrás: Pexels

A Győri Fellebbviteli Főügyészség egy kábítószerrel kereskedő férfi büntetésének a helybenhagyását indítványozta, aki 2019 júniusától nagy tételben vásárolt és állított elő különböző fajtájú kábítószereket, majd Sopronban és környékén értékesítette.
A nyomozó hatóság 2021. szeptember 21-én a férfi lakóhelyén különféle kábítószereket és azok előállításához szükséges anyagokat (kábítószer-prekurzor) valamin több mint 7 millió forint készpénzt foglalt le. A lefoglalt drog hatóanyaga tizenhatszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabb büntetést szabhatják ki.

A Győri Törvényszék a férfit kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer-prekurzorral visszaélés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. A lefoglalt készpénzre vagyonelkobzást rendeltek el. A soproni férfi különös visszaeső, kábítószer-kereskedelem miatt korábban is szabadságvesztésre ítélték, s azóta még 3 év se telt el. 

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint ezért a kiszabott büntetés szükséges. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában