Bűnügy

2023.07.23. 08:51

8 perc alatt fogták el a rablókat, akik riasztófegyvert is loptak

Két férfi rabolt ki egy alvó személyt Veszprém belvárosában.

Kisalföld.hu

Illusztráció: pixabay.com

A rendelkezésre álló adatok alapján pénteken este 10 óra 57 perckor a 32 éves sértett egy padon pihent, amikor odament hozzá két személy, és a nyakából letépték a láncát, ruházatából pedig mobiltelefonját, igazolványtokját a benne lévő személyes iratokkal és bankkártyákkal együtt ellopták. A sértett magánál tartott egy gázspay-t és gázriasztó fegyverét, amit szintén elloptak tőle - közölte a rendőrség vasárnap.

A sértett ugyan felébredt, mikor tőle az értékeket meg akarták szerezni, védekezett is, de az egyik támadója a fegyverrel fejbe ütötte. A fejsérülést szenvedett sértettet a mentők kórháza szállították.

A rendőrök bravúros gyorsasággal, alig nyolc perccel a rablást követően elfogták a belvárosban a két férfit. A 39 éves veszprémi és 28 éves hajmáskéri lakosokat az egyenruhások a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. A rabolt értékeket az egyenruhások megtalálták, azokat lefoglalták. ​Ellenük rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában