Késelés

2023.05.26. 10:26

Újabb családi tragédia Mosonmagyaróváron - 38 éves asszony többször megszúrta a párját - frissített hír

A nyomozók az elkövetőt – őrizetbe vétele mellett – súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Fehér Gábor

15.21 - Elrendelte a bíróság a mosonmagyaróvári emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását

A Mosonmagyaróvári Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a csütörtökön Mosonmagyaróváron történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság döntésének indokolása szerint a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított a hatóságok előtt elérhetetlenné válna tekintettel arra, hogy lakhatását élettára, a sértett biztosította. A gyanúsított letartóztatását indokolja továbbá, hogy a folyamatban lévő bizonyítási eljárást a tanúk esetleges befolyásolásával megnehezítené. Felmerült ugyanakkor, hogy a sértett és a gyanúsított között korábban történt már késelés, amely miatt eljárás ugyan nem indult, de ez megalapozza a gyanúsított részéről a bűnismétlés veszélyét.

"A döntéssel szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be, védőjével kézbesítés útján közli. Másodfokon a Győri Törvényszék jár el" - közölte portálunkkal dr. Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.

Korábban

Ahogy arról csütörtökön hírt adtunk, a rendőrségre 2023. május 25-én 15 óra körül bejelentés érkezett, hogy Mosonmagyaróváron, a Háromsarok közben található házban késelés történt.

A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy családi veszekedést követően egy 38 éves nő konyhai késsel különböző testrészein több alkalommal megszúrta 47 éves élettársát. A lakásban tartózkodó asszonyt a rendőrök elfogták és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították - közölte a rendőrség.

Pontosan egy héttel ezelőtt tragédia történt Mosonmagyaróváron; akkor egy idős férfi késelte halálra feleségét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában