Tragédia

2023.05.30. 07:46

Tűz ütött ki egy kórházban Bécs mellett - Három ápolt beteg meghalt, sokan megsérültek

Tűz ütött ki egy osztrák kórházban a Bécstől délre fekvő Mödlingben kedden, három ember meghalt, körülbelül 90 beteget biztonságba helyeztek.

kisalfold.hu

Forrás: noe.orf.at

Fotó: Thomas Lenger

A lángok a harmadik emeleti betegszobában csaptak fel, egyelőre ismeretlen okból. A szobában tartózkodó három férfi számára túl későn érkezett bármilyen segítség – mondta Matthias Hofer, az tartományi egészségügyi ügynökség (LGA) szóvivője. 20 ember könnyebben megsérült, mintegy 90 beteget kellett áthelyezni. 

Fotó: Thomas Lenger  / Forrás: noe.orf.at

A tűzoltóság nem sokkal hajnali 1 óra előtt kapott riasztást, akikkel azt közölték, hogy a lángok gyorsan terjednek. A tűz oltására tíz tűzoltóság vonult ki 173 fővel és 33 járművel – számolt be a tragédiáról a noe.orf.at.

A kórházat nem sokkal hajnali 3 órára sikerült kiüríteni. "A betegek és a személyzet biztonságban vannak" – mondta az LGA. A Vöröskereszt válságkezelő csoportja a helyszínen tartózkodott. A halálos áldozatok hozzátartozóit már értesítették – áll a közleményben.

 

– A jó együttműködésnek köszönhetően 20 embert sikerült kimenteni az érintett osztályról – tette hozzá Matthias Hofer. – Többen enyhe füstmérgezést szenvedtek. A betegek egy részét helyben, más osztályra helyezték át, de többeket a bécsi, illetve a neunkircheni kórházakba szállították.

A Vöröskereszt 16 mentőautót, hat mentőautót, egy helikoptert és egy négyfős krízisbeavatkozó csoportot vetett be. Az érintett belgyógyászati ​​osztályt bezárták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában