Emberölés bűntettének kísérlete

2023.05.24. 14:36

Ollóval támadt az áldozatára Győrben - életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi ollóval támadta meg áldozatát. A „három csapás” alkalmazásával életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: Pexels

A férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgta, úgy jutott be. Egy idősebb lakó távozásra szólította fel, testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat, dulakodás alakult ki közöttük. A támadó megfenyegette, többször megütötte, valamint egy 8 cm pengehosszúságú ollóval megszúrta a lakót. A családtagok a dulakodásra a helyszínre siettek, sikoltozni kezdtek, ezért a támadó elmenekült.

Az áldozat mellkasát két szúrás érte, ahol életfontosságú szervek (szív, tüdő, verőér, visszér) vannak. Ezek sérülése életveszélyes állapotot eredményez, ami időben érkező orvosi segítség nélkül halálhoz vezet. A sérülések tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, a súlyosabb következmény a szerencsének és a megtámadott eredményes védekezésének volt köszönhető.

A Győri Törvényszék a férfit emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Mivel kétszer már elítélték a férfit, harmadszorra életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában