Két buszt kivontak a forgalomból

2022.10.25. 20:29

Már az állatokat is csempészik a magyar-osztrák határon - Galambokat, énekesmadarakat, kiskutyát zsúfoltak össze

Néha igazán egyedi esetekkel találkoznak a határőrök a magyar-ausztriai határ térségében.

kisalfold.hu

Fotó: burgenland.orf.at

A Miklóshalma (Nickelsdorf) közelében lévő A4-es autópályán ellenőriztek a rendőrök egy autót a napokban. Ennek során derült fény az illegális állatszállításra – írta a vaol.hu az ausztriai közszolgálati médiára hivatkozva. A bolgár furgonban ötvenkét galambot, nyolc énekesmadarat és egy kiskutyát is felfedeztek.  

A jármű vezetőjét az állatszállítási jogszabály és az állatbetegségekről szóló törvény alapján feljelentették – közölte a burgenlandi állami rendőrség igazgatósága. A madarak fadobozokban voltak a csomagtérben. A Bulgáriából Belgiumba tartó kisteherautó sofőrje nem tudta felmutatni a galambok érvényes egészségügyi bizonyítványát. A hatóságok az utasülés alá rejtve találták meg a nyolchetes kiskutyát. A rendőrség tájékoztatása szerint a járműben nem volt garantált a biztonsága, a kutyadoboz túl kicsi volt, a kutyaútlevélben pedig nem volt nyoma a veszettség elleni oltásnak.

A napokban ugyancsak Burgenlandban történt két megdöbbentő eset. Egy román autóbuszt intettek le a rendőrök. A 18 utast szállító járműről levették a rendszámot, mert nem működött megfelelően a fék, illetve a motorban nem volt olaj. A vezetők pedig nem tartották be a vezetési- és pihenőidőket. Egy koszovói autóbusz számára is fékproblémák és túlvezetés miatt ért véget Burgenlandban az út. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában