Bűnmegelőzés

2022.10.17. 18:54

Ezekre figyeljünk, hogy ne lopjanak el semmit az autókból - Mutatjuk a rendőrség tanácsait

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsai.

Forrás: police.hu

Illusztráció: Pixabay

Az év vége felé közeledve, lassan beindul a karácsonyi ajándékok beszerzésének időszaka.  Ezzel összefüggésben felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a vásárlások közben se feledkezzenek meg a gépjármű, illetve az átmenetileg abban tárolt értékek védelméről.

Gondosan ügyeljenek arra, hogy a jármű ajtaját zárják le, valamint az ablakokat húzzák fel, amikor kiszállnak a kocsiból, még akkor is, ha csak rövid időre hagyják hátra az autót.

Az indítókulcsot soha ne felejtsék az autóban, azt vegyék magukhoz és mindig tartsák biztonságos helyen!

Lehetőség szerint kijelölt parkolóban tegyék le kocsijukat, esetleg térfigyelő kamera közelében, az esti órákban pedig ott, ahol világítás van, valamint a parkolóhely forgalmas!

Mielőtt elhagyják a gépkocsit, ellenőrizzék, hogy nem maradt-e az utasterében, látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, korábban megvásárolt ajándék!

Ne csak a vásárlás alkalmával, hanem a rendezvények idejére leparkolt gépjármű esetén is hasonló körültekintéssel járjanak el!

Amennyiben azt tapasztalják, hogy kocsijukat feltörték, ne nyúljanak semmihez, hívják a 112-es segélyhívó számot!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában