Akcióban lépett a nagyszakállú

2021.12.06. 17:49

Mikulásnak öltözött rendőr adott jó tanácsokat és szaloncukrot a győri sétálóutcán – fotók

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának egyik baleseti helyszínelője öltötte magára a nagyszakállú jelmezét és szaloncukrot osztogatott a Baross utcán. Társai láthatósági mellénnyel és lámpákkal kedveskedtek a járókelőknek, de ami ennél fontosabb: hasznos tippeket is adtak a balesetek elkerüléséért.

Szeghalmi Balázs

Fotó: NAGYGABOR

Soha ennél rosszabb rendőrségi ellenőrzést

„Nem kell megijedni” – kezdte mosolyogva az egyik autósnak Majorné Bajnok Eszter százados, a Győri Rendőrkapitányság kiemelt baleset-megelőzési főelőadója a Baross és Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében.

Nos, valóban soha ilyen „rosszul” ne járjunk rendőri ellenőrzéskor, mint a győri sétálóutcán tegnap, ahol az összes beszélgetés zselés szaloncukor kóstolással zárult. A négytagú rendőrcsapat a „Látni és látszani” kampány legfontosabb üzeneteit továbbította a korzózóknak, a kerékpárosoknak és az autósoknak Győr belvárosában.

Tél elején történik a legtöbb gázolás

Jól tudjuk, az őszi óraátállítás után délután 15 és 16 óra között gyorsan romlanak a fényviszonyok, hamar ránk sötétedik. „A kampánnyal megszólítunk mindenkit. Tél elején különösen fontos a világítás, a fékrendszer, a futómű és az akkumulátor ellenőrzése, a gumiabroncs szezonális cseréje, a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék, páramentesítő használata, illetve a jégkaparó, a jégoldó spray beszerzése” – közölte Majorné Bajnok Eszter százados.

A „Látni és látszani” akció során hangsúlyosan figyelnek a bringások és a gyalogosok biztonságára is; ők fokozottan veszélyben vannak a szürkületben. Nem a véletlen számlájára írható, hogy a legtöbb gázolás november végén, december elején történik.

A kis rendőrségi csapatot a nagyszakállú kísérte el a győri sétálóutcára, így szaloncukrot is kaptak a járókelők. Fotók: Nagy Gábor[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában