Kékfény

2021.09.04. 09:44

Piros jelzés ellenére hajtottak a vasúti átjáróba Győrben és Mosonszentmiklóson – csúnya zúzás lett a vége

Két ütközés történt 24 órán belül Győr-Moson-Sopron megyei vasúti átjárókban.

kisalfold.hu

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Malom úton. Egy győrújbaráti férfi tehergépkocsival közlekedett a Győri út felől, a 83-as számú főút irányába. Haladása során a fénysorompó tilos jelzés ellenére behajtott a Malom úti vasúti átjáróba, ahol járművének jobb felső részével nekiütközött a lefelé mozgó félsorompónak, amely az ütközés következtében letörött.

Ugyancsak vasúti sorompót rongált meg Mosonszentmiklóson, a Radnóti utcában, 2021. szeptember 3-án 11 óra 40 perckor az a 46 éves bolgár kamionos, aki az 1401-es számú út felől, az M1-es autópálya irányába közlekedve, a Révai utcai vasúti átjáróba a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott be, miközben a félsorompó a járműszerelvényre rácsukódott és letört.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzés érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét.

 • A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. Az átjáróban és közvetlenül előtte tilos előzni!
 • Csak folyamatosan, azaz megállás nélkül, legalább 5 kilométer per óra átlagsebességgel szabad áthaladni rajta!
 • Biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad!
 • Ha a biztosítóberendezés nem működik, minden esetben meg kell állni az átjáró előtt! Csak azután szabad továbbhaladni, ha meggyőződtünk róla, hogy nem jön vonat!
 • Fénysorompónál az jelzi az üzemzavart, ha egyik fény sem világít.
 • A tilos jelzés a gyalogosokra és a kerékpárosokra is vonatkozik, de még a megkülönböztető jelzést használó járművekre is!
 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában