kék hír

2021.09.30. 13:40

39 migráns egy járműben – Embercsempészt fogtak a rendőrök Nagycenken

A sofőrt és az utasokat is a megyei rendőrkapitányságon állították elő csütörtökön.

kisalfold.hu/police.hu

A rendőrök szeptember 30-án 10 óra 30 perckor, egy magyar rendszámú gépkocsit ellenőriztek Nagycenken, az Iskola utcában. A járművel közlekedő szerb sofőrön kívül az autóban harminckilenc – idáig ismeretlen állampolgárságú – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állítják elő őket – közölte a rendőrség csütörtökön.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szerb sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában